JESTE LI ZNALI? SVI BENEFITI KOZJEG MLIJEKA KAO SASTOJKA KOZMETIKE

JESTE LI ZNALI? SVI BENEFITI KOZJEG MLIJEKA KAO SASTOJKA KOZMETIKE

Kozje mlijeko se koristi u kozmetici zbog svojih hidratantnih i umirujućih svojstava. Ima protuupalna svojstva te smanjuje iritaciju kože.

Mliječna kiselina prisutna u kozjem mlijeku djeluje kao nježni prirodni piling. Pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože, čime se potiče obnavljanje kože i poboljšava njezin izgled. Također sadrži vitamin A, koji je važan za zdravlje kože.

Kozje mlijeko se može naći u različitim proizvodima za njegu kože, kao što su kreme, losioni, maske za lice i sapuni. 

5 RAZLOGA ZAŠTO ODABRATI KOZMETIKU S KOZJIM MLIJEKOM?

 

Postoji nekoliko razloga zašto biste mogli odabrati kozmetiku s kozjim mlijekom:

 1. Hidratacija kože: Kozje mlijeko sadrži mnoge hranjive tvari koje pomažu u hidrataciji kože. Ovo može biti posebno korisno za ljude sa suhom ili osjetljivom kožom.
 2. Umirujuće svojstvo: Kozje mlijeko ima umirujući učinak na kožu i može pomoći u smanjenju iritacije i upale. To ga čini korisnim za osobe s osjetljivom ili problematičnom kožom.
 3. Poboljšava teksturu kože: Kozje mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja djeluje kao blagi piling i pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože. To poboljšava teksturu kože i može pomoći u smanjenju pojava mrlja i nepravilnosti na koži.
 4. Prirodni sastojak: Kozje mlijeko je prirodna sirovina te je kao takva primjerena za korištenje u prirodnoj kozmetici.
 5. Održiva proizvodnja: Proizvodnja kozjeg mlijeka obično je manje opterećujuća za okoliš nego proizvodnja kravljeg mlijeka, jer su koze manje zahtjevne i manje štetne za tlo i vodu. Kupovinom kozmetike koja sadrži kozje mlijeko podržavate održivu proizvodnju i pomažete u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš.

I SAPUN MOŽE BITI OD KOZJEG MLIJEKA?

 

Sapuni koji sadrže kozje mlijeko obično su nježni i blagi za kožu, a koriste se za čišćenje kože bez isušivanja ili iritacije.

Kozje mlijeko u sapunima sadrži mliječnu kiselinu koja djeluje kao prirodni piling, uklanjajući mrtve stanice kože i poboljšavajući njezinu teksturu. Također sadrži masne kiseline koje pomažu u hidrataciji kože, što je posebno važno za suhu ili osjetljivu kožu.

Kozje mlijeko u sapunima ima i protuupalna svojstva i može pomoći u smanjenju iritacije kože i upale. To ga čini posebno korisnim za osobe koje pate od problema s kožom poput ekcema, psorijaze ili akni.

Sapuni s kozjim mlijekom obično se proizvode od prirodnih sastojaka te ne sadrže umjetne mirise, boje ili kemikalije koje mogu iritirati kožu.

KOZJE MLIJEKO – DRAGOCJENI SASTOJAK U KREMAMA

Kozje mlijeko ima sličan pH kao i ljudska koža, što ga čini vrlo blagim za kožu.

Prednosti kozjeg mlijeka u kremama uključuju:

 1. Hidrataciju kože: Kozje mlijeko sadrži prirodne masne kiseline koje su slične onima u ljudskoj koži. To znači da kreme koje sadrže kozje mlijeko mogu pomoći u hidrataciji i njegovanju kože, čineći je mekom i glatkom.
 2. Umirujuća svojstva: Kozje mlijeko ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smanjenju iritacije kože. Ova svojstva čine kozje mlijeko posebno korisnim za osobe s osjetljivom kožom, koja je sklonija iritacijama.

 1. Antioksidativna svojstva: Kozje mlijeko sadrži antioksidanse koji pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala. To može pomoći u sprečavanju preranog starenja kože i održavanju njezine mladolikosti.
 2. Hranjiva svojstva: Kozje mlijeko sadrži niz kemijskih spojeva koji su korisni za zdravlje kože. To uključuje mliječnu kiselinu, kaprilnu kiselinu, kaprinsku kiselinu, trigliceride, vitamine A, D, E i K, kao i kalcij, kalij, magnezij, fosfor i cink. Ovi spojevi hrane i hidratiziraju kožu, a također djeluju protiv starenja i pomažu u smanjenju akni.

 

Ukratko, kozje mlijeko ima mnoga hranjiva svojstva koja ga čine korisnim sastojkom u kozmetičkim proizvodima, uključujući sapune, kreme i losione. Njegova hidratantna, umirujuća i antioksidativna svojstva pomažu u održavanju zdrave i njegovane kože, a istovremeno pruža blagodati prirodnih sastojaka. 

 

Međutim, kao i kod svih drugih kozmetičkih proizvoda, važno je provjeriti sastav proizvoda prije kupovine kako bi se izbjegli potencijalni alergeni ili sastojci koji bi mogli izazvati iritaciju kože. Za njegu svoje kože odaberite kozmetiku s prirodnim sastojcima, proizvedenu na održivi način. Tako ćete učiniti dobro i za sebe i za okoliš.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Cart