O meni

Zovem se Helena Nađ, rodom sam iz Iloka gdje sam provela svoje cijelo djetinjstvo te završila osnovnu i srednju školu. U Osijeku sam završila Prehrambeno-tehnološki fakultet te stekla zvanje Magistra procesnog inženjerstva. Sa svojim mužem Igorom i kćeri Sofijom živim u Podgoraču, malom selu nadomak Našica. Ljubav prema prirodi i ekologiji imam još od malih nogu, a sve se nekako dodatno razvilo tijekom studiranja. Oduvijek sam uz roditelje i sestre radila oko vrta, vinograda i životinja te pomagala u proizvodnji i preradi domaće hrane, a kada sam stvorila svoju obitelj sve sam to nastavila raditi i za nas.

Kako je sve počelo?

Imam osjećaj da su mi se jednostavno nekako sve kockice posložile u danom trenutnu i da je baš tako i trebalo biti. Tijekom trudnoće i nakon poroda, željela sam svoju bebu njegovati prirodnim kozmetičkim proizvodima. Na žalost na tržištu je bilo izrazito teško naći proizvode za kupanje i njegu beba bez sulfata, parabena, ftalata ili nekih drugih štetnih tvari. Dodatna motivacija mi je bila reakcija malene na specijalizirane baby proizvode za kupanje (suha, upaljena koža s krastama). Tada sam počela proučavati izradu sapuna. Istraživanjem sam došla do informacija da je kozje mlijeko jedan od najboljih sastojaka za izradu sapuna namijenjenih njezi bebine izrazito osjetljive kože. Osim za njegu izrazito osjetljive kože, sapuni od kozjeg mlijeka se preporučuju i za hidrataciju svih tipova kože,
te kao njega kod kožnih ekcema (dermatitis, psorijaza i sl.).
Nakon izrade prvih nekoliko serija sapuna od kozjeg mlijeka počela sam se u bespućima interneta educirati i o izradi drugih kozmetičkih proizvoda. Malo po malo naučila sam raditi razne kreme, dezodoranse, losione za tijelo,
šampone i slične proizvode.
Kako sam u isto vrijeme bila dugotrajno nezaposlena, a glas o mojim proizvodima se čuo i „šire“, te su me mnogi zainteresirani kupci počeli kontaktirati, odlučila sam se na pretvaranje hobija u posao. Vlastiti Obrt sam otvorila sredinom 2020. godine između prva dva lockdowna, mnogi bi rekli u jako nestabilno doba za pokretanje bilo kakvog posla. Nastavila sam se stručno usavršavati u svojem području,
te sam stekla dodatne certifikate za Fitoaromaterapeutkinju
i Formulatoricu kozmetike. 
Kompletna linija proizvoda Helena prirodne kozmetike je formulirana s fitoaromaterapeutskim pristupom, kako bi mogla djelovati na točno određene kožne probleme (npr. akne, bore, dehidrirana koža i sl.) i na taj način pomoći mnogim ljudima.

11.kolovoza2017.

Izrađen prvi sapun od kozjeg mlijeka

14.travnja2018.

Izrađena prva krema za lice od kozjeg mlijeka

01.lipnja2020.

Registriran Obrt

27.siječnja2021.

Sapuni ušli u prve trgovine na police

10.siječnja2022.

Kreme za lice ušle u prve trgovine na police

08.studenoga2022.

Proizvodi ušli na DM-ove police

Vizija

Biti vodeći brand prirodne kozmetike, koji koristeći visokokvalitetne lokalno uzgojene sirovine proizvodi kozmetiku za sve dobne i spolne skupine, vodeći brigu o dermatološkim problemima pojedinih skupina te brinući o zaštiti okoliša tijekom proizvodnje.

Misija

Naša misija je ponuditi prirodne kozmetičke proizvode ručno rađene u malim serijama. Formulacije su izrađene od pažljivo biranih lokalno uzgojenih sirovina s fitoaromaterapijskim djelovanjem.
Naši proizvodi rješavaju razne kožne probleme i nepravilnosti, njeguju kožu te ujedno brinu i o zaštiti prirode. Kompletna proizvodnja se odvija na potpuno održivi način.

    Cart